Van Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten

Van Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten

MEUG

POWERED BY MEUG & Negroni.be Een podcast over bier, wijn, spirits en cocktails. Van Dyck en Van Dyck, de Advocaten van de Smaak, nodigen elke aflevering een gast uit de drankenwereld uit op de beklaagdenbank. Hun doel is de gast vrij te pleiten van aantijgingen of veroordelen voor bewezen feiten.

Categories: Arts

Listen to the last episode:

Deze special - deel 2 van 2 - werd voor een live publiek opgenomen op het Meug Tasting Festival.
Daarom wijken we een beetje af van ons vaste concept:
Deze keer slechts 1 Smaakadvocaat (Yannick) en niet 1 gast maar 3 gasten na elkaar.
Waar we niet van afwijken is dat we iets lekkers proeven en steeds starten met dezelfde openingsvraag.


Gast 1: Sven De Kleermaeker (Brouwmeester bij brouwerij De Koninck)

Met Sven als brouwmeester heeft de Antwerpse stadsbrouwerij De Konick een ervaren rot aan boord. Hij werkte voordien bij Duvel en toen brouwerij De Koninck onderdeel werd van Duvel Moortgat-familie kreeg Sven de kans om daar brouwverantwoordelijke te worden. In de creatieve culinaire hub die de site van De Konick geworden is, mag Sven zelf ook creatief aan de slag gaan. Een rol die hij met plezier vervult.


Gast 2: Philippe Wouters (Zaakvoerder Mondovino)

Van je hobby je beroep maken, Philippe Wouters deed het. Na zijn opleiding wijnkunde ging Philippe aan de slag als freelance-wijnconsulent voor Mondovino. Toen hij in 2013 de kans kreeg om de zaak over te nemen, greep hij die met beide handen. Bijna 10 jaar later verwelkomt Philippe zijn klanten nog met evenveel passie en plezier in zijn wijnhandel in Schoten.


Gast 3: Sebastiaan Vandendael (Mede-oprichter Rum Babs)

Madagaskar is bij ons vooral bekend van de populaire, gelijknamige animatiefilm. Minder bekend bij ons is het traditionele drankje van Madagaskar, Rhum Arrangé. Maar als het van Sebastiaan Vandendael afhangt komt daar snel verandering in! Zijn levenspartner Gaële is afkomstig van Madagaskar en samen maken ze onder de merknaam Rum Babs enkele van die rhums. Daarvoor kunnen ze rekenen op oude familierecepten van Gaële, maar ze experimenteren ook maar al te graag met nieuwe creaties. Vergis u niet met de Spiced Rums die vaak ontzettend veel suiker bevatten, Rum Babs bevat geen toegevoegde suikers, kleurstoffen of andere additieven.  Als dat nog geen reden genoeg is om Rum Babs eens te proeven, ze steunen er ook nog goede doelen mee op Madagaskar.
Previous episodes

 • 15 - #15 Live op MEUG Tasting Festival - Part 2 - Sven De Kleermaeker (De Koninck/Duvel Moortgat) - Philippe Wouters (Mondovino) - Sebastiaan Vandendael (Rum Babs) 
  Mon, 21 Nov 2022
 • 14 - #14 Live op MEUG Tasting Festival - Herman Van der Meij (Diageo), Stephan Van de Velde (Bierkapitein) en Reinout Moonen (Domein Walterus) 
  Mon, 07 Nov 2022
 • 13 - #13 Joren Nuyts (The Roots independent bottling) - Soms neemt het leven een onverwachte wending  
  Fri, 21 Oct 2022
 • 12 - #12 Kris Boeckmans (Café Fringale) - ☕️ & 🚴‍♀️ 
  Fri, 07 Oct 2022
 • 11 - #11 Jeroen en Yannick (Meug & Negroni.be) - Reizen met Jeroen 
  Wed, 21 Sep 2022
Show more episodes

More Filipino %(arts)s podcasts

More Filipino arts podcasts

Choose podcast genre